Puromuz3.com: Ucuz Puro
Puro silindir şeklinde zerrinlmış tütün yapraklarından oluşan bir üründür. Ortasında, süresince tütün pareçıkları mevcut bir tutucu yaprak ve bunun etrafında spiral şeklinde zerrinlmış zerrincı yaprak bulunur. Puronun en pahalı kısmını oluşturan bu zerrincı yaprak dek, esnek ve sessiz bir konstrüksiyonda olmalı, kalburüstü bir aromaya ve mazbut yanmayı esenlayacak cihetıcı özelliğe mevla olmalıdır. Henüz çok Küba, Dominik Cumhuriyeti kabil ülkelerin bulunduğu ülke kuşağında yetineşeli, fermente edilmiş tütünlerin elde veya makinede zerrinlmasıyla meydana getirilen bir mamüldür. Puro sözcüğü Türki’ye İspanyolcadan geritir. Bu dile de Latince “pümoskof” (saf arı katkısız) sözcüğünden girmiştir. Burada “saf tütünden konstrüksiyonlmış” manaında kullanılmıştır. Puro sözcüğüne ilk yol TDK sözlüğünün 1955 seneındaki pressında rastlanmıştır.
Puro, son dönemlerde az çok güçlü miktarda Köle, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Honduras, Kamerun, Küba, Meksika ve Nikaragua kabil ülkelerde üretilmektedir.
Küba’da üretilen purolar, cihan çapında en sağlıklı purolar olarak nitelendirilseler de biraşırı kompetan Honduras ve Nikaragua purolarının Küba purolarına rakip evetğundan bahsetmektedir.
Puro bağırsakerken en dikkat etmesi gerekilen şey yakın bir nemde purolarınızı tüketmektir. Eğer yakın bir nemde değil ise purolarınız ne derece kaliteli yada pahalı olmasına bakılmaksızın purodan alacağınız eğlence yada zevk maatteessüf mutlaka hüsran olacaktır. Puro kutuları, puro kılıfları, puro seyahat humidorları, puro tulum vb. tamam saklama ve taşıma enstrümanları gerçekte puronun nemini saklamak ve bağırsakime müheyya uğramak bağırsakindir. Yayımcı bu puro saklama ve taşıma kaplarına giren bu purolar her hin mefkûre nem değerlerinde saklanmaktadır. Evet mefkûre puro nem değerleri nelerdir azıcık da onlardan bahsedelim.
%65 ile %75 nem değerleri ortada bağırsakilen bir puro mefkûre nem değerlerinde bağırsakiliyor kabul edilebilir. Kimine bakılırsa %65 az yada %75 çok muş kabil görülsede gerçekte bu nem değerleri de kimisine bakılırsa gayet birebir ve bağırsakilebilir en komple değerlerdir. Burada nem in doğruluğunu belirleyen kıstas kişinin damak tadı ve ne nem değerlerinde purodan eğlence aldığıdır. Kimisi %65 nemde puro bağırsakmeyi çok severken özge bir erkek bu nem değerinin puroya günah edilen bir kıymetiharbiye olduğunu ve katiyen bağırsakilmemesi icap ettiğini söyleyebilir. Aslına bakarsanız ikisi de doğrudır. Bu iki görüş de doğrudur çünkü doğruyu belirleyen şey bizim damak zevkimizdir. Nazarıitibar edilmesi gereken şey %65 altı yada %75 üstü bir değere purolarınızı taşımamanız ve bununla alay malay bu %10 luk nem üstelikı ortada gidip gelmeden hep aynı nem değerlerinde puronuzu mıhlı tutmanızdır. %5 ve üstü bir nem değdavranışimi purolarına mazarrat verebilir. Böyle bir değişme yapacaksanız bunu kabil evetğunca yavaş bir sürede ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Evet nem değerlerinden bahsettiğimize bakılırsa bu nem değerleri neyi değdavranıştirmektedir diyerek soracak olursanız kısaca nakletmek gerekir ise puro da nem kıymeti arttıkça purodan alınan aroma artar, kötü azalır ve bağırsakimi zorlaşır, nem kıymeti azaldıkça kötü artar, bağırsakimi kolaylaşır ve alınan aroma azalır. Bu bir dengedir ve siz bu dengenin neresinde beklemek istiyorsanız buna hin ve sınama ile hüküm vereceksiniz. Size kimse en sağlıklı kıymetiharbiye bu ve bu değerde bağırsakmelisin dememeli çünkü puronun nem değerini siz belirleyeceksiniz.
Nemlendirme çeşitlerine doğacak olursak klasik nemlendiriciler uzun zamandır kullanılmaktadır. Adidaki resimde görünen nemlendirici içinde bir köpük vardır ve suyu içerisine çekerek natürel buharlaşma ile humidor içerisine nem vererek purolarınızın nemlenmesine olanak esenlar. İÇerisindeki köpük kabil siyah madde yaklaşık 6 kamer içinde davranışlevini kaybeder ve yeni bir nemlendirici almanız gerekir. Yaklaşık %70 nem verme üzerine oturmuş bu sistem sıcaklıktan bağımsız milletvekili olmadığı bağırsakin makul bir hin içinde sıcaklarda nem arkaışı yada soğuklarda humidor süresince nem azalımına sebebiyet verebilir. O yüzden bu suret bir nemlendirici kullanıyorsanız kabil evetğunca ziyade sıcaklık değdavranışimi olmayan ortamlar seçmeye çalışınız. İkinci nemlendirme sistemi olarak plastik bir kutu içinde konumlanmış jel sistemlerini kullanabilirsiniz. Jel puro nemlendiriciler klasik sistemler kabil %70 nem kıymeti çıkarmak bağırsakin tasarım edilmiştir ürünlerdir. Sıcaklıktan klasik sisteme bakılırsa daha ez etkilendirler ve daha kontrollü bir salınım yaparlar ama genede bu kıymetiharbiye iyileşmesi yaklaşık %2 gibidir. klasik nemlendirici kablarında ama içinde jel yada silikon toplar mevcut nemlendiriciler de puro nemlendirme jelleri kabil çalışırlar ve kontrollü bir şekilde nem vererek ortamı %70 neme getirmeyi yalnızçlarlar. Eğer derdiniz güçlü nem evet ise bunun sebebi genel anlamda sıcaktır ve o hin özge nemlendirme seçenekleri denenemelidir.
Üçüncü şık Elektronik nemlendiricilerdir. Bu nemlendiricilerin altındaki su haznesindeki üstteki bir fan medetı ile humidor içerisine dağıtılır ve nem in daim ayarlanan nem seviyesinde kalması esenlanır. Örneğin nem değerini %70 olmasını istiyorsanız nemlendiriciye bu kıymeti giriyorsunuz ve ortamda ki nem kıymeti bu seviyenin altına düştüğünde fan çalışmakta ve maksut nem kıymeti gelmesi iile alay malay yeniden durmaktadır. Bu ürünler genel anlamda kabin humidorlarda kullanılmakta ve düşen nemi yükseltmek bağırsakin en sağlıklı şık olarak huzurmıza çıkmaktadır.
En on çısoy son şık ise şu anda Boveda nemlendiricilerdir. Boveda nemlendiriciler ilk çıktığı andan itibaren bir bükülme yaratmış ve hem nem ittihaz hem nem verme özelliği yardımıyla hızlı bir şekilde kullanılmaya sarrafiyelamıştır. Gece gündüz yada mevsim intikalleri esnasında oluşan nem dengesizliklerini en aza indirmiş ve puroların en sıhhat bir şekilde saklanmasına olanak sağlamıştır. Boveda nemlendiriciler yalnızca puro değil, gitar, gıda, tütün vb. bir çok alanda şu anda kullanılmaktadır. Bizi raci kısımları ise 69,72,75 ve 84 dür. Boveda 84 yalnızca humidor istihzar diğerleri ise puro nemlendirme bağırsakin kullanılmaktadır. hatta Boveda 62 ise tütün nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Boveda nemlendiricilerin en önemli özelliği hem düşüt hemde güçlü nem değerlerinde çift taraflı çalışarak mıhlı bir nem kıymeti esenlamasıdır.
Bu tarz şeylerinda dışında humidor bağırsaki fan sistemleri bulunmaktadır. Bunlar da humidor içerisindeki nemin stabil bir şekilde humidora dağılmasını ve tamam puroların aynı nemde ve daha esenlıklı olmasını esenlamaktadır.